×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 38
89
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
66
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
24
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
92
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
27
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
66
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

        Sziasztok ! Ismét  itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen ,  kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Magyarország varázslatos pontja a világnak. Persze ezt nem az aktuális közhangulatra értem, elég merész kijelentés lenne. De olyan gazdag és különleges természeti kincseit tekintve, hogy az elképesztő. Ennyire sok, ilyen kis helyre koncentrálva nem sok országban található. A Földet keresztül-kasul szabdalják a szabad szemmel nem érzékelhető energiavonalak, amelyek metszéspontjain pozitív erők összpontosulnak, és ezeknek gyógyító […]
Áfonya dzsem, lekvár: különleges. Nemcsak azért, mert ki kell nyitnod a pénztárcádat, ha lekvárt szeretnél főzni belőle, hanem azért is, mert sok értékes anyagot tartalmaz. Minden évben készítek lekvárt vagy dzsemet áfonyából kis üvegekben – zselésítő anyag hozzáadása és újabban tartósítószer nélkül, mivel a vadashoz ezt kedveli legjobban a családom. Megosztom Tweet Oldal ajánlása emailben […]
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Félelmetes, de a 21. századi technikák minden téren behozzák a szobádba a világot. Én imádom ezt. Elképesztő, hogy milyen információ áradat özönlik be, amit csak szűrnünk kell. Ehhez persze nem árt észnél lennünk, és tanulni.  (Cikk tolvajok és kommentzombik, tőlük hemzseg a facebook című írásomban bővebben is kifejtettem ezt.) Ma egy olyan weboldalt találtam, ahol a világ […]
Észak-Amerika és Mexikó füves pusztáiról származó préritárnics vagy más neveken lisianthus vagy eustoma szépsége tavasszal sokat vásárlásra csábít. Pár hét után aztán többnyire tönkre megy. Ezért is örültem, amikor Vadady Mária olvasónk elárulta, hogy milyen módszerrel sikerült életben tartania, sőt újbóli virágzásra bírnia a kényes kis kedvencet.     “Anyák napjára kaptam 3 virágszárral. Azonnal […]
A klematisz igen szín- és formagazdaságú virágai miatt az egyik legkedveltebb futónövény. Az olvasók mutatták meg, nekik melyik klematisz fajta hoz örömet a kertben.     A klematisz fajták megjelenésükben, virágzási idejükben és gondozásukban is különböznek. Általánosságban elmondhtaó, hogy a nagyvirágúak és dúsvirágúak kevesebb a virágot hoznak és érzékenyebbek az időjárásra, mint a szimpla és apró […]
Fanyalgó, kétkedő és kekeckedő emberek mindig is voltak. Ráadásul a sok éves tapasztalatom azt mondatja velem, ez egy darabig még így is lesz… Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy az emberek nem tudnak mások sikerének örülni, csak az keresik, mibe tudnának belekötni. De mégis, hogy lehet egy csodálatos kertbe belekötni?     Úgy tűnik, van […]
Ez a kovászos változata ennek a fantasztikus lángosnak.   Hozzávalók: 200g kovászolt kovász  3dl langyos víz 500g liszt 10g só kb. 0,5dl olaj Elkészítés:A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet és a sót. Összedolgozzuk, hogy keményebb galuskatészta sűrűségű legyen. Letakarva pihentetjük kb. 1 órát.Majd körbelocsoljuk az olajjal és körbe a […]
A Magas-Tátra minden évszakban közkedvelt turista célpont Szlovákiában. Szebbnél-szebb üdülőtelepei, klimatikus gyógyhelyei, szanatóriumok sokasága várja a jó levegőre, kirándulásra vagy síelésre vágyó vendégeteket. És a kis üdülőfaluk közötti közlekedést a Tátrai Villamosvasút biztosítja télen-nyáron. Magas hegyek között suhanni a kis piros vonattal nagy élmény. Csorbató (Štrbské pleso) és Ótátrafüred (Starý Smokovec) között, a Magas-Tátra hegyei […]