Terrierterápia, kockázatokkal és mellékhatásokkal...

A fácánok titkos élete…

Azon a hétvégén annyira fáradt voltam, hogy lefeküdtem egy jó kis regeneráló alvásra, szombat délután.  Szigorúan a terrierrel. 😀 A tervem, miszerint szépre alszom magam – a lehetőségekhez mérten persze 😀 – nyomban dugába dőlt, amikor békés szendergésemet a telefon csörgése szakította meg. A Vadász hívott. Ne már! Micsoda időzítés. – Szia! Nincs kedvetek kijönni… Tovább »

“Live and let die”…

A legutóbbi írásomban csak a saját példámat meséltem el.  Most, azonban jöjjön egy másik történet, ugyanabból a városból, egy teljesen más végkifejlettel.  A történet itt is azzal kezdődik, hogy a 77 éves barátnőm és kutyusa békésen sétálgatnak, és a reggeli körükre igyekeznek az erdőbe. Az útjuk egy csendes kis utcában, lakóházak mellett halad el. A… Tovább »

Live and let live…

Sokat gondolkoztam azon, hogy megírjam-e egyáltalán ezt a bejegyzést. Aztán arra jutottam, hogy mivel ez az én blogom, az én gondolataimmal, az én értékrendem szerint, mégis csak megírom.  Talán még emlékeztek arra a néhány évvel ezelőtti, Szilveszter délelőttre, mikor Spy-ra rátámadt egy gazdás kutya. A történetet nem mesélem el újra, inkább elmondom azt, ami utána… Tovább »

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 perc alatt? Vol. 3…

Januárban történt. Azokon a napokon nagyon hideg volt, és éjjel könnyen lehűlt -20 fokra is a levegő. Imádjuk a telet és igyekeztünk minél több időt kint tölteni, de a korai sötétedés “hazazavart” minket. Hosszú sétán voltunk túl. Spyke még felment a szokásos ellenőrző körútjára, a teraszunk feletti kis erdősávba, én pedig égve hagytam a kinti… Tovább »

Hogyan ássunk el egy vaddisznót a hóba?

Mindig sejtettem, hogy a Vadásszal csak baj van. Ez a gyanúm nemrég újra bebizonyosodott. De ahhoz, hogy megértsük mi vezetett idáig, ugorjunk kicsit vissza az időben. Az, hogy én nem eszem húst, nem jelenti azt, hogy Gazdi és Spyke fűszálakat rágcsálnak naphosszat. Főzök nekik, mi több Spy-nak külön is. Igyekszem olyan húst beszerezni, ami bizonyítottan… Tovább »

“Friends will be friends”…

Karácsony előtt két nappal, a rétre indultunk. Fontos küldetésem volt, fagyöngyöt szerettem volna szedni. Spyke-nak be is harangoztam a remek hírt, hogy megyünk a rétre, és autóba vágtuk magunkat. Szépen elkerülve a várost, magasan fent, egy erdei úton autóztunk. Spy, a szokott módon radarozott az anyósülésen, mikor meglátta az erdő felé baktató barátját. Azonnal nyugtalan… Tovább »

Poloskaland…

Beköszöntöttek a hideg éjszakák. Ennek van pozitív, és kevésbé örömteli oldala is. Az például nagyszerű, hogy ismét együtt durmolunk Spy-al, aki immár a takaróm alól látja el a házi őrizetet, előre láthatóan, úgy nyárig. Negatívum, egyértelműen a poloskák.  A szokásos esti rutin szerint zajlott nálunk az élet, aznap is. Vacsora után, megvolt a közös játék,… Tovább »

Szupernagyi…

Az új barátnőm 77 éves. 🙂 Csinos, fitt, rendszerint frissen fodrászolt. Sosem gondoltam volna, hogy van bennük bármi közös. Eltekintve attól, hogy mindkettőnknek van kutyája, és reggelente általában összefutunk, amikor sétálunk. Bár ha egy kicsit jobban végiggondolom, eszembe jut, hogy mostanában, mennyi keresetlen menopauza reklámmal bombáznak az interneten. Először sokkot kaptam. Aztán a jó oldalát… Tovább »

“A híd túl messze van”…

Az a szombat is úgy kezdődött mint a többi. Zoé és Mamija munkába mentek. Zoé, aki krónikus betegsége miatt, régóta 24 órás felügyelet alatt állt, a legjobb kezekben volt. Bár, a kiskutya ellátása rengeteg plusz feladatot jelentett, a Mamija mégis boldogan viselte gondját. Igaz, hogy így kevesebb idő jutott a többi kutyusára, de még ők… Tovább »

Spanish lullaby…

Miért is spanyol altatódal? Ígérem, hamarosan kiderül. 🙂 Köztudottan racionális vagyok. Sok mindent előre eltervezek, listákat készítek. A fáradtság,- esetemben kialvatlanság- és a Spy miatti aggódás, azonban furcsa dolgokat, és álmokat produkált. De vissza a tervezéshez. A tervezett – mi más? 🙂 – műtét előtt, minden lehetőséget elterveztem 😀 – na jó, lehet, hogy ez… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!