Terrierterápia, kockázatokkal és mellékhatásokkal...

Kutyamegőrzés…

A nyaralás előtti pénteken, a szabadságom első napján történt. Már javában listáztam a tenni és csomagolni valókat, mikor reggel váratlanul felhívott a Vadász. Nimróddal orvosnál voltak – csak a szokásos kötelező körön – és már épp indult, hogy hazavigye, de kiderült, hogy valami extra sürgős tennivalója akadt a városban, így nem maradt idejük hazamenni. Arra… Tovább »

A Russell paradoxon…

A Russell paradoxon valóban létezik. B. Russell 1901-ben adott mattot a matematikának azzal, hogy feltette a nagy kérdést a halmazelmélet kapcsán. Ami  konyhanyelven, valahogy így szól: Az összes önmagát nem tartalmazó halmaz halmaza, tartalmazza -e önmagát? Nos, ha meg akartam volna viccelni a blogra váró Terierrterápiásokat, akkor  itt be is fejezhetném az írást, mert valójában… Tovább »

Alkalmazási előírat…

A humán kísérletek, sikeresen lezárultak. Gazdi, és én is jól vagyunk. Csak lassan 10 éve függők. Hiába, nagy a hozzászokás veszélye. Aki még soha nem olvasott végig betegtájékoztatót, remélem ezúttal megteszi. 🙂  TERRIERTERÁPIA, TERRIER Terrier: 2-30 kg élő, érző formátum Mielőtt elkezdi alkalmazni a Terrierterápiát, olvassa el figyelmesen az alábbi tájékoztatót, mert az Ön számára… Tovább »

Városi bébibumm… Vol. 2.

Éppen csak kihevertük a Vidámparki rókás, sakálos, gyermeknapi kalandot, mikor másnap, hétfőn reggel úgy döntöttünk Petrával, hogy jár nekünk még egy kis lazítás munka előtt, szóval irány az erdő hajnalban, kutyástól.  Az emberek által sűrűn látogatott, kedvenc reggeli sétahelyünkre igyekeztünk, az erdei tornapályára. Oda, ahol évente egyszer-kétszer látunk őzeket,  néha-néha rókát, mivel azonban forgalmas a hely,… Tovább »

Új faj…

Az első, elviselhető nyári nap köszöntött be múlt vasárnap. Este hat körül, épphogy 18- 20 fok volt. Nem volt idő hosszú szervezkedésre, azonnal indulni kellett. Spy-al célba vettük a rétet, hiszen tavasz óta nem voltunk kint.  Gyorsan tárcsáztam is a Vadászt, hogy áldását adja a túrára. 🙂 Legnagyobb meglepetésemre, azonban nem csak jóváhagyta a sétát, hanem… Tovább »

Úszólecke Vol.1…

Azon a nyáron rettenetes meleg volt. Az az igazi kánikula, amikor levegőt venni sem volt kedvem, mert még az orrnyálkahártyámat is égette a hőség. Nem mondom, hogy hősiesen szenvedtem, inkább hol nyűglődtem, hol mérgelődtem, és közben annyira vártam vissza a telet, hogy még a napokat is számoltam. 🙂 Spyke, pedig egész nap csak dőlt egyik… Tovább »

Rossz kutya, jó kutya… / Bongó története/

Van az úgy, hogy azt érzem a kutyám, nemhogy egy főnyeremény, hanem egyenesen egy szent. Ehhez csak találkoznom kell Bongóval, és máris megnyugszom. És, hogy miért is? Bongót és gazdiját a kutyaoviban ismertük meg. Naná, hogy álom páros voltak. Olyan, aierdale terrier – bár a nevéből nem gondolnánk, mégis meglepő módon- lány kutyus, aki mindig… Tovább »

Egy- két hét nyugalom…

Gazdi természetesen gőzerővel nekiállt akár a föld alól is PRT kölyköt keríteni. Ez nem volt egyszerű, mert sem itthon, sem a külföldi tenyésztőknél nem tudtunk alomról. Pedig több bemutatkozó levelet és írtam ekkor, mint eddig az álláspályázataim során összesen. 🙂 De nem róla lenne szó, ha nem állt volna elő alternatív megoldásokkal. Rengeteg ötlete volt,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!