Terrierterápia, kockázatokkal és mellékhatásokkal...

Vámellenőrzés…

Spyke imád csomagokban turkálni. Főleg a bevásárlás nyűgözi le. Ilyenkor derékig benne van a zacskókban és keresgél. Mindig azok a munkakutyák jutnak eszembe róla, akiket Gazdi fényképezett még Chilében, a reptéren. Ők kábítószert kerestek. Spy csak kaját. Mindenhol. Papírtörlő gurigában, muffin tepsiben, plüss állatban. Csomagban. 🙂 Aznap, hosszú sétát terveztünk. Távol a civilizációtól, olyan több… Tovább »

Őrző-védők…

Spyke, mini kora óta autózik velem. Hozzászokott. Szereti. Kicsit olyan érzés neki, mintha ringatná az autó, álmában. 🙂 Dolgozni is elviszem, ősztől-tavaszig. Pontosan 20 fokig. Utána nem! Aznap is békésen szuszogott mellettem, – amit kimondottan szeretek –  szóval, éppen hazafelé tartottunk azon a bizonyos délutánon, amikor a városba érve, félreállított egy rendőr. A fékezéskor, Spy… Tovább »

Murphy…

Induláskor, csak arra tudtam koncentrálni, hogy ma végre, eltöltünk Spy-al egy remek délutánt, ami nem túl meleg számára, és mind a ketten jól fogunk szórakozni. Elvégre, a legjobb helyet választottam.   Magasan a legjobbat. Azt, ahol a domboldalban legelésznek a tehenek, közel vannak a tavak,  és vadban igen gazdag terület. 🙂 A Vadász áldását adta a… Tovább »

Miénk a rét!

Ma délután, két fiúval, egyedül, nyakamba vettem a rétet. Kellett egy kis csend. Előtte bejelentkeztünk a Vadásznál, és azzal a jó hírrel vágtunk neki a túrának, hogy csak mi leszünk kint. Esetleg még lovasok. Őket, végül nem láttuk. Fotóblog készült a délutánról. 🙂 Indulás után, rögtön megmutattam, milyen finomság vár arra, aki szófogadó lesz. Gyorsan… Tovább »

De ja vu…

Tavasz van. 🙂 Egyre több időt – feltéve, ha az eddigieket lehet még tovább fokozni- töltünk, mi is a szabadban.  Ez, valamiért egyet jelent azzal, hogy mindenki, jó kutyatartó módjára sétálni és sétáltatni akar. Olyanok is, akik egyébként csak kertben tartanak kutyát, és  évente egyszer, kiruccannak velük. Nem is lenne ezzel semmi bajom, – én… Tovább »

A nagy, egészségügyi project…

Minden tavasszal – családilag- átesünk egy komplex egészségügyi szűrésen. Ez alól Spyke sem kivétel. A legnagyobb örömére. 🙂 Ilyenkor felkeressük Kezelőt, és kérünk egy mindenre kiterjedő labort. Ezt, kiegészíti még a széklet és vizelet vizsgálat, valamint hasi ultrahang, és különféle fizikális vizsgálatok is. Öt éves kor felett, egyébként minden kutyusnak, évente javasolt egy ilyen szűrő… Tovább »

Vidám vasárnap…

Na, nem a tévében futó műsorra gondolok, arra ahol az Úr földi szószólója egy telemarketinges. 🙂 Inkább arra, hogy egy jó kis kutyás délutánt terveztem, akár több órás kirándulással, hazafelé fagyizással. Teljesen elfogulatlanul állítom, mi több, tudom hogy, Spyke nem egy minta kutya. Amikor terriert választottunk, sok mindenre felkészültünk. Persze, voltak meglepetések,  igazi garázdaságok mindig… Tovább »

A tavasz nagy pillanatai…

Lehet, hogy álmomból felkeltve nem sorolom pontosan az összes fontos csillagászati esemény dátumát, úgy mint tavasz napforduló stb. de van néhány biztos jele annak, hogy végérvényesen tavasz van. Fura alakok, fura dolgokat művelnek, beleértve engem és a családomat is. De nézzük sorban, pontokba szedve. 1.  A droid szomszédunk sapkában, arcmaszkban, szemüvegben, overallban, gumicsizmában, kesztyűben reggeltől… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!