Terrierterápia, kockázatokkal és mellékhatásokkal...

” It’s so easy…”

Sosem felejtem el, – nyilván azért sem, mert a Vadász előszeretettel emlékeztet rá mind a mai napig- hogy milyen, szerinte ostoba, női kérdések foglalkoztattak mikor Spyke hozzánk került. Ott álltam, szemtől szemben a nagy Vadásszal, akiről mindössze annyit tudtam, amit Gazditól hallottam, pár nappal korábban. Úgy mint: ” jó ember, hatalmas kutyás tapasztalata van, nyilván… Tovább »

Vidéki Karácsony…

Ezt  a történetet, én is csak a szereplők elbeszéléseiből ismerem. Nem meglepő módon, mindenki máshogy emlékszik rá. A Vadász legalább olyan hiteles forrás lehet, mint Vadászné, vagy a történet másik főszereplője, a furcsa páros Gazdija, nevezzük itt Pótvadásznak. Egy azonban biztos, a sztori már önmagában annyira abszurd, hogy F. Kafka a nyomába sem ér. Ha… Tovább »

A Bűvös Vadász…

Eddigi írásaimban méltatlanul kevés szó esett Vadásznéról. Néhányszor említettem ugyan, de most Ő lesz az egyik főszereplőnk. Karácsony előtt történt. A nagy sürgés-forgás kellős közepén állítottam be hozzájuk, hogy feltöltsem az éléskamránkat bio élelmiszerekkel. Mint kiderült, két okból is remekül időzítettem, hiszen egyrészt, éppen kisült a kedvenc túrós sütim, aminek ugyan megkaptam már a receptjét,… Tovább »

Poloskaland…

Beköszöntöttek a hideg éjszakák. Ennek van pozitív, és kevésbé örömteli oldala is. Az például nagyszerű, hogy ismét együtt durmolunk Spy-al, aki immár a takaróm alól látja el a házi őrizetet, előre láthatóan, úgy nyárig. Negatívum, egyértelműen a poloskák.  A szokásos esti rutin szerint zajlott nálunk az élet, aznap is. Vacsora után, megvolt a közös játék,… Tovább »

Szupernagyi…

Az új barátnőm 77 éves. 🙂 Csinos, fitt, rendszerint frissen fodrászolt. Sosem gondoltam volna, hogy van bennük bármi közös. Eltekintve attól, hogy mindkettőnknek van kutyája, és reggelente általában összefutunk, amikor sétálunk. Bár ha egy kicsit jobban végiggondolom, eszembe jut, hogy mostanában, mennyi keresetlen menopauza reklámmal bombáznak az interneten. Először sokkot kaptam. Aztán a jó oldalát… Tovább »

“A híd túl messze van”…

Az a szombat is úgy kezdődött mint a többi. Zoé és Mamija munkába mentek. Zoé, aki krónikus betegsége miatt, régóta 24 órás felügyelet alatt állt, a legjobb kezekben volt. Bár, a kiskutya ellátása rengeteg plusz feladatot jelentett, a Mamija mégis boldogan viselte gondját. Igaz, hogy így kevesebb idő jutott a többi kutyusára, de még ők… Tovább »

Szobabicikli, mankó, labda, gyógyító kutya. Rokkanték…

Avagy, mikor jár és hogyan igényelhetek rokkant igazolványt a kocsiba? Egy sportsérüléssel kezdődött minden. Gazdi, egy rossz mozdulat után, labrumszakadást szenvedett. / Magyarul, a csípőízületben található porcgyűrű leszakadt./ Tervezett műtéten esett át, és éppen 8! hetes rehabilitációját tölti. Már vágjuk a centit, és túl vagyunk az első két héten. 😀 Mit is jelentett ez a… Tovább »

9 kg Liszt…

Emlékszem, abban az évben sokat gondolkoztunk a családbővítésen. Akinek van kutyája megérti miért. Ha több kutyája van, biztosan tudja is, miről beszélek. Néhány éve történt. Nyár volt. A nyaralás előtti utolsó hetekben jártunk. Mondhatni finisben voltunk. Azon gondolkoztunk, hová is kéne vinni Spy-t sétálni, ahol árnyék és víz is van. Ekkor ugrott be, hogy a… Tovább »

Tahóvá válásom története…

Mint nemrég értesültem róla, tahó lettem. Elmesélem, hogyan. Közöny. Káröröm. Gonoszkodás. Előítélet. “Csodálatos” emberi tulajdonságok, egytől egyig. Félreértés ne essék, nem vagyok szent. Jó sem. De! Igyekszem fejlődni, és nem azonnal ítélni, fél mondatokból. Nem próbálok megnevelni senkit. Egy biztos, olyan sem vagyok, mint a következő történet főszereplője. Szerencsére. 😀 Hogy kerül mindez egy kutyás blogba?… Tovább »

Kutya, macska, ló, disznó, patkány… És nem kínai horoszkóp, mi az?

Péntek este. 7 óra elmúlt. Tikkasztó a hőség. Nincs az a pénz, hogy én még egyszer kitegyem a lábam itthonról. Két séta, bőven elég volt. Spyke, a reggeli sétát utálta, de a délutáni, na az kimondottan tetszett neki. Persze, hiszen patakban hűsölt, miközben Gazdinak és nekem, kint a parton diszkréten csordogált az izzadság a gerincoszlopunkon…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!