Terrierterápia, kockázatokkal és mellékhatásokkal...

Jó tett helyébe, jót várj…

Spyke nagy tavaszi eü. szűrésén újra a frászt hozta ránk Kezelő, a jó doktor. Pár éve már hallható volt némi szívzörej a kutyánál, de eddig a szív UH-on jók voltak az eredményei. Idén azonban a tavaszi giga csomagban volt hasi UH is, és láthatóan egy picit nagyobb volt Spyke, mája és lépe. Komor fellegek gyülekeztek… Tovább »

Alkalmazási előírat…

A humán kísérletek, sikeresen lezárultak. Gazdi, és én is jól vagyunk. Csak lassan 10 éve függők. Hiába, nagy a hozzászokás veszélye. Aki még soha nem olvasott végig betegtájékoztatót, remélem ezúttal megteszi. 🙂  TERRIERTERÁPIA, TERRIER Terrier: 2-30 kg élő, érző formátum Mielőtt elkezdi alkalmazni a Terrierterápiát, olvassa el figyelmesen az alábbi tájékoztatót, mert az Ön számára… Tovább »

“A híd túl messze van”…

Az a szombat is úgy kezdődött mint a többi. Zoé és Mamija munkába mentek. Zoé, aki krónikus betegsége miatt, régóta 24 órás felügyelet alatt állt, a legjobb kezekben volt. Bár, a kiskutya ellátása rengeteg plusz feladatot jelentett, a Mamija mégis boldogan viselte gondját. Igaz, hogy így kevesebb idő jutott a többi kutyusára, de még ők… Tovább »

Szőrös gyerekek…

Januárban történt.  Nem érezte jól magát Spy. Elesett volt, fájlalta a hátát. A haza vezető 51 lépcsőt nem akarta megtenni. Ölben cipeltem fel, napokig.  A röntgenen csak egy kis folt látszott, ezért komolyabb leskelődésre volt szükség. Így, amellett döntött  Kezelő, hogy irány az MR. Havonta, mindössze egyszer van lehetőség arra, hogy a diagnosztikai központban kisállatokat… Tovább »

Az a bizonyos, kis fekete…

A dilemma, hogy legyen-e Spyke-nak télen kabátja, úgy fél éves korában kezdődött. Az volt az első tele. Igazi, jeges, havas, fagyos tél volt. Miután, már csak a szemem látszott ki a sétáltatásoknál, és úgy éreztem magam az erdőben egy-egy séta közben, mintha Nepálban élnénk, és a Himalájára járnék reggelente kutyát sétáltatni, elhatároztam, hogy nem hagyom… Tovább »

Hogyan rövidítsünk le egy nyaralást ?

Röviden és egyszerűen. Semmiképpen se hagyjuk otthon a kutyánkat. Bővebben. Ha már elvittük, gondoskodjunk a szórakoztatásáról, legalább olyan szinten, mint itthon.  A mi esetünkben ez azt jelenti, hogy mindenhova közösen megyünk – dupla személyzettel- , és megvan a napi tücsközés, bogarászás, naponta, minimum két-három alkalommal. Akkor, egy hétre utaztunk Ausztriába. Számomra mindig elképesztő, hogy nem… Tovább »

Új fiú a városban…

A híre megelőzte. Biztos észrevettétek, ha kutyás gazdik találkoznak, van egy örökzöld téma ami mindig szóba kerül, ez pedig az orvos. Alapjában véve elégedett voltam Doki 2-vel, és csak udvariasságból hallgattam végig, ahogy néhány kutyás mesélt az új fiúról. Sem a nevét, sem a számát nem tudtam, csak az utcát ahol rendel. Volt valaki, aki… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!