Terrierterápia, kockázatokkal és mellékhatásokkal...

Vidéki Karácsony…

Ezt  a történetet, én is csak a szereplők elbeszéléseiből ismerem. Nem meglepő módon, mindenki máshogy emlékszik rá. A Vadász legalább olyan hiteles forrás lehet, mint Vadászné, vagy a történet másik főszereplője, a furcsa páros Gazdija, nevezzük itt Pótvadásznak. Egy azonban biztos, a sztori már önmagában annyira abszurd, hogy F. Kafka a nyomába sem ér. Ha… Tovább »

9 kg Liszt…

Emlékszem, abban az évben sokat gondolkoztunk a családbővítésen. Akinek van kutyája megérti miért. Ha több kutyája van, biztosan tudja is, miről beszélek. Néhány éve történt. Nyár volt. A nyaralás előtti utolsó hetekben jártunk. Mondhatni finisben voltunk. Azon gondolkoztunk, hová is kéne vinni Spy-t sétálni, ahol árnyék és víz is van. Ekkor ugrott be, hogy a… Tovább »

Tahóvá válásom története…

Mint nemrég értesültem róla, tahó lettem. Elmesélem, hogyan. Közöny. Káröröm. Gonoszkodás. Előítélet. “Csodálatos” emberi tulajdonságok, egytől egyig. Félreértés ne essék, nem vagyok szent. Jó sem. De! Igyekszem fejlődni, és nem azonnal ítélni, fél mondatokból. Nem próbálok megnevelni senkit. Egy biztos, olyan sem vagyok, mint a következő történet főszereplője. Szerencsére. 😀 Hogy kerül mindez egy kutyás blogba?… Tovább »

A Dian Fossey módszer…

Hétköznap reggel. Korán kelünk, mert Spy sétájából nem engedünk, bármennyi programom, időpontom van is. Időben vagyunk, hiszen még csak reggel fél nyolc lesz, és mi már megjártuk az erdőt. Hazafelé tartunk, csak egy gyors átöltözés, és már indulhatok is dolgozni. A fejemben, már a napi teendők kavarognak. Közben csak araszolunk, mert megindult a terepjárós anyukák… Tovább »

Kufárok…

Elég csak körülnézni, és már látjuk is őket. Körülvesznek. Mindenhol. Ők azok a kufárok, akik életekkel, sanyarú sorsokkal, nyomorúsággal, betegségekkel operálva, csakis egyetlen dolgot tartanak szem előtt, hogy pénzt vagy támogatást, a betegesebbek esetleg hírnevet szerezzenek. Közeledik az adó 1% leadási határidő, így dózer üzemmódba kapcsoltak, bár alapjáraton is ott lihegnek a mindennapokban. Nem érdekel… Tovább »

Kanapétól a sintértelepig… / 3. rész, Mezőtúr/

Sokat gondolkodtam azon, ha befogadott kutyám lenne, vajon mik foglalkoztatnának leginkább. Talán az, hogy mi volt vele, hol és hogyan élt azelőtt. Ezért úgy gondoltam, hogy ezt az írást Csiperke Gazdijának ajánlom. Azért, hogy még egy puzzle a helyére kerüljön, az Ő közös történetükben. Hónapok óta tervezem és halogatom, hogy megírom ezt a bejegyzést. Mindig… Tovább »

A kutyámmal élek…

A kutyámmal élek, vagy a kutyámból élek? Ugye nem mindegy. Ez az írás, most nem egy könnyed kis hétvégi történet lesz. Az állatvédők közt, napi szinten zajló civakodásról, pártoskodásról és önfényezésről, egymás lejáratásáról szól majd. Ha valamit megtanultam mostanában arról, hogyan működik ma Magyarországon az állatvédelem, akkor az az hogy, kicsit hasonlít a politikára, vagy… Tovább »

Az önkéntesség ötven árnyalata… / 1. rész /

Még nem volt meg Spyke, amikor Gazdi előállt az ötlettel, hogy ne csak az adó 1%-al, de tápadománnyal is támogassunk egy kutya menhelyet. Elméláztam, és azt gondoltam, jó, legyen. De!  Ígérje meg, hogy nem hoz haza kutyát. Én persze hallani sem akartam arról, hogy vele menjek. Közeledett a karácsony, sok volt a tennivalóm, és az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!