Terrierterápia, kockázatokkal és mellékhatásokkal...

Jó tett helyébe, jót várj…

Spyke nagy tavaszi eü. szűrésén újra a frászt hozta ránk Kezelő, a jó doktor. Pár éve már hallható volt némi szívzörej a kutyánál, de eddig a szív UH-on jók voltak az eredményei. Idén azonban a tavaszi giga csomagban volt hasi UH is, és láthatóan egy picit nagyobb volt Spyke, mája és lépe. Komor fellegek gyülekeztek… Tovább »

Spanish lullaby…

Miért is spanyol altatódal? Ígérem, hamarosan kiderül. 🙂 Köztudottan racionális vagyok. Sok mindent előre eltervezek, listákat készítek. A fáradtság,- esetemben kialvatlanság- és a Spy miatti aggódás, azonban furcsa dolgokat, és álmokat produkált. De vissza a tervezéshez. A tervezett – mi más? 🙂 – műtét előtt, minden lehetőséget elterveztem 😀 – na jó, lehet, hogy ez… Tovább »

Erdei manó…

Már jó pár évvel ezelőtt történt. Egy végigrettegett viharos, kora nyári este után, úgy gondoltam, nem a szokásos sétakörre viszem reggel Spy-t, hanem teszünk egy jó kis eső utáni, erdei sétát. Játszunk kicsit, hogy feloldjam az éjszakai vihar után. Aznap, laza volt a délelőtti programom, szóval belefért, hogy nagy körre menjünk. Én kialvatlan voltam, mert… Tovább »

Szőrös gyerekek…

Januárban történt.  Nem érezte jól magát Spy. Elesett volt, fájlalta a hátát. A haza vezető 51 lépcsőt nem akarta megtenni. Ölben cipeltem fel, napokig.  A röntgenen csak egy kis folt látszott, ezért komolyabb leskelődésre volt szükség. Így, amellett döntött  Kezelő, hogy irány az MR. Havonta, mindössze egyszer van lehetőség arra, hogy a diagnosztikai központban kisállatokat… Tovább »

Great pretender…

Sosem tudod meg addig,  milyen fontos valójában számodra valaki, amíg el nem veszíted. Spyke eltűnése alatt, végig légüres térben éltünk. Vegetáltunk. Féltünk még egymással is megosztani a legsötétebb gondolatainkat. Ezért, inkább elmondtam a lányoknak. Mindenkinek aki hívott, és mindenkinek aki az utamba került. Nem lett könnyebb. Kisírtam ugyan magam, de a fájdalom nem enyhült. Rettegtünk… Tovább »

“Mama I’m coming home”…

Szóval, ott ültünk az autóban Gazdival, amiben már gyakorlatilag négy napja berendezkedtünk a túlélésre, éjszakázásra,- a fejemben egyre hangosabban dübörög a zene- és úgy másfél órányira lehettünk Pécstől, amikor kiderült, hogy valóban Spyke van a kiskertben. Először Petrát láttam el mindenféle hasznos anyai tanáccsal, úgy mint “El ne engedd!” “Vidd haza magatokhoz, vagy ne is,… Tovább »

A Dian Fossey módszer…

Hétköznap reggel. Korán kelünk, mert Spy sétájából nem engedünk, bármennyi programom, időpontom van is. Időben vagyunk, hiszen még csak reggel fél nyolc lesz, és mi már megjártuk az erdőt. Hazafelé tartunk, csak egy gyors átöltözés, és már indulhatok is dolgozni. A fejemben, már a napi teendők kavarognak. Közben csak araszolunk, mert megindult a terepjárós anyukák… Tovább »

A nagy, egészségügyi project…

Minden tavasszal – családilag- átesünk egy komplex egészségügyi szűrésen. Ez alól Spyke sem kivétel. A legnagyobb örömére. 🙂 Ilyenkor felkeressük Kezelőt, és kérünk egy mindenre kiterjedő labort. Ezt, kiegészíti még a széklet és vizelet vizsgálat, valamint hasi ultrahang, és különféle fizikális vizsgálatok is. Öt éves kor felett, egyébként minden kutyusnak, évente javasolt egy ilyen szűrő… Tovább »

Ne ítélkezz…

 Ez jár a fejemben, folyamatosan a kutyatámadás óta. Ha megpróbálok esténként elaludni, még mindig, mozifilm szerűen újra és újra leperegnek előttem a történtek. Vívódom, újra gondolom, hogy mit kellett volna máshogy tennem. Lassan megnyugszom, főleg, hogy jobban van Spyke, de mégis azt  gondoltam, ha kiírom magamból, úgy könnyebb lesz túlesni az egészen. A történetet sokan… Tovább »

Az ég istennője…

Sokszor láttam őket. A város forgalmas útján haladtak. Üzletek, hentes, családi házak- a kerítések mögött ugató, házőrzőkkel- sportpálya mellett vezetett az útjuk, naponta. Irigykedve néztem azt a harmóniát, ahogy együtt mozogtak. Egy vékony, filigrán lány, póráz nélkül sétált egy rottweilerrel, aki szigorúan egy vonalban haladt vele, semerre sem nézett, semmi sem zökkentette ki. Sem a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!