Terrierterápia, kockázatokkal és mellékhatásokkal...

Kutyamegőrzés…

A nyaralás előtti pénteken, a szabadságom első napján történt. Már javában listáztam a tenni és csomagolni valókat, mikor reggel váratlanul felhívott a Vadász. Nimróddal orvosnál voltak – csak a szokásos kötelező körön – és már épp indult, hogy hazavigye, de kiderült, hogy valami extra sürgős tennivalója akadt a városban, így nem maradt idejük hazamenni. Arra… Tovább »

“Friends will be friends”…

Karácsony előtt két nappal, a rétre indultunk. Fontos küldetésem volt, fagyöngyöt szerettem volna szedni. Spyke-nak be is harangoztam a remek hírt, hogy megyünk a rétre, és autóba vágtuk magunkat. Szépen elkerülve a várost, magasan fent, egy erdei úton autóztunk. Spy, a szokott módon radarozott az anyósülésen, mikor meglátta az erdő felé baktató barátját. Azonnal nyugtalan… Tovább »

“Take me to the other side…”

Csak, hogy a nagy klasszikus Steven Tyler-t idézzem, szó szerint. 🙂 De miért is citálom őt ide? Mert szeretném ha megnéznénk a múltkori sétánkat, a másik oldalról is.  Amikor megbeszéltük Evelinnel, hogy kiszabadulunk a városból egy kicsit, még nem sejtettük, milyen fergeteges – lehet, hogy az őrületes jobban illik ide?- délutánunk lesz, a vízparton. Való… Tovább »

Úszólecke Vol.1…

Azon a nyáron rettenetes meleg volt. Az az igazi kánikula, amikor levegőt venni sem volt kedvem, mert még az orrnyálkahártyámat is égette a hőség. Nem mondom, hogy hősiesen szenvedtem, inkább hol nyűglődtem, hol mérgelődtem, és közben annyira vártam vissza a telet, hogy még a napokat is számoltam. 🙂 Spyke, pedig egész nap csak dőlt egyik… Tovább »

Kisvad, nagyvad…

Nagyvárosi nőként, sosem volt erősségem a tücskök-bogarak, egyéb állatok vizsgálata, vagy felismerése. A Vadásszal is Gazdi találkozott első alkalommal. Talán jobb is, hogy így alakult. Gondolom, ha engem lát meg először, mert mondjuk, én keresek magunknak kutyát, még a környékről is elköltözik, nemhogy nekem adja Spy-t. Végül, Gazdi hozta el Tőle a pici Spyke-t. Az… Tovább »

Kutyarablás, fényes nappal…

 Hétköznap reggel. Már megint kicsit csúszásban vagyunk. Nem miattam, én mindig pontosan kelek, készítem a kávét, reggelit. Van egy lustaság – igen Spyke – aki mindig húzza még az időt. Ágyban lustálkodás közben,  minden reggel, gondosan megmossa a kezem, arcom, aztán visszaalszik, legtöbbször úgy hogy a vesémbe fekszik. 😀 Nehéz otthagyni, és indulni, de menni… Tovább »

Perpetuum mobile…

Régebben – még kutyás létem előtt- , amikor azt olvastam, hogy a fajtamentők azt írják, hogy “Sportos gazdinak ajánljuk”, mindig elgondolkoztam. Ez meg mi a fenét jelenthet? Ki a sportos? Mondjuk Gazdi, aki úszik, fut, bicajozik, evez? Vagy akár én is, aki csak nordic-ol és bicajozik? Akkor most lehet terrierünk, vagy válaszunk mást. Egyáltalán lehet… Tovább »

A majdnem titkos hely…

Néha, mindenkinek szüksége van egy kis időre. Egyedül. Olyan időre, amit csak magában tölt el, a gondolatait rendezgetve, vagy éppen terveket szövögetve, esetleg lazán ejtőzve valahol egy réten. Most, hogy felgyülemlett bennem rengeteg hétköznapi nyűg, úgy gondoltam kiszabadulok egy pléddel, némi gyümölccsel, egy jó könyvvel – persze szigorúan Spyke-val, hiszen ő elengedhetetlen része a terápiának… Tovább »

Betépve…

Fekszem a kanapén, és töprengek. A fejemen vizes borogatás, körülöttem papírzsepi halmok, ha lennének, biztosan önsegélyező könyveket olvasgatnék. De, ha megfeszítenek sem tudom megmondani, miért lett ma, az én kis Spyke kutyámból egy természeti csapás. Akkor rekonstruáljuk csak a történteket! Már a reggel is furcsán indult. Gazdi kitalálta, hogy bablevest szeretne. Olyat, amit csak én… Tovább »

Miénk a rét!

Ma délután, két fiúval, egyedül, nyakamba vettem a rétet. Kellett egy kis csend. Előtte bejelentkeztünk a Vadásznál, és azzal a jó hírrel vágtunk neki a túrának, hogy csak mi leszünk kint. Esetleg még lovasok. Őket, végül nem láttuk. Fotóblog készült a délutánról. 🙂 Indulás után, rögtön megmutattam, milyen finomság vár arra, aki szófogadó lesz. Gyorsan… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!