Terrierterápia, kockázatokkal és mellékhatásokkal...

Jó tett helyébe, jót várj…

Spyke nagy tavaszi eü. szűrésén újra a frászt hozta ránk Kezelő, a jó doktor. Pár éve már hallható volt némi szívzörej a kutyánál, de eddig a szív UH-on jók voltak az eredményei. Idén azonban a tavaszi giga csomagban volt hasi UH is, és láthatóan egy picit nagyobb volt Spyke, mája és lépe. Komor fellegek gyülekeztek… Tovább »

A tavasz illata…

Előfordul az is, hogy a 77 éves barátnőm, az én tudásomra szorul. Mikor megismerkedtünk, valami biciklicsengőre, villogóra emlékeztető cucc fityegett Picúr nyakörvén. Miután udvariasan rákérdeztem, mi az, kiderült, hogy egy ultrahangos kullancsriasztó. Nos, a vizuális típusok, már sejthetik, hogy ott rögvest égig szaladt a szemöldököm, majd utána elkezdett tikkelni a szemem is. Miiiiiii? Ultrahangos? Kullancsriasztó?… Tovább »

Szobabicikli, mankó, labda, gyógyító kutya. Rokkanték…

Avagy, mikor jár és hogyan igényelhetek rokkant igazolványt a kocsiba? Egy sportsérüléssel kezdődött minden. Gazdi, egy rossz mozdulat után, labrumszakadást szenvedett. / Magyarul, a csípőízületben található porcgyűrű leszakadt./ Tervezett műtéten esett át, és éppen 8! hetes rehabilitációját tölti. Már vágjuk a centit, és túl vagyunk az első két héten. 😀 Mit is jelentett ez a… Tovább »

Szőrös gyerekek…

Januárban történt.  Nem érezte jól magát Spy. Elesett volt, fájlalta a hátát. A haza vezető 51 lépcsőt nem akarta megtenni. Ölben cipeltem fel, napokig.  A röntgenen csak egy kis folt látszott, ezért komolyabb leskelődésre volt szükség. Így, amellett döntött  Kezelő, hogy irány az MR. Havonta, mindössze egyszer van lehetőség arra, hogy a diagnosztikai központban kisállatokat… Tovább »

Ne ítélkezz…

 Ez jár a fejemben, folyamatosan a kutyatámadás óta. Ha megpróbálok esténként elaludni, még mindig, mozifilm szerűen újra és újra leperegnek előttem a történtek. Vívódom, újra gondolom, hogy mit kellett volna máshogy tennem. Lassan megnyugszom, főleg, hogy jobban van Spyke, de mégis azt  gondoltam, ha kiírom magamból, úgy könnyebb lesz túlesni az egészen. A történetet sokan… Tovább »

Azok a bizonyos három napok…

Előre elnézést kérek a férfi olvasóktól. A bejegyzés csakis Gazdiról, és egy ismerős – kutyás – férfiről szól. Ha valaki mégis magára ismer, az csak a véletlen műve lehet. 😀 Nálunk rendet tartani, és mindenki napjaiba rendszert csempészni az én dolgom. Gazdival sok mindenben hasonlítunk, de a különbözőségünk egyik kiváló példája az önmagunkról való gondoskodás… Tovább »

Kis magyar állategészségügy…

Sokan kérdezték már tőlem, hogy miért lett az új orvosunk neve KEZELŐ. Mivel, én a gyógyszeriparban dolgozom hosszú évek óta, nyilván fertőződtem – nem is kicsit-  az ott használatos kifejezésekkel. Egy rendes embernek, a patikában lévő átadó pult, az pult, és pont. Nekem tára. 🙂 A pult/tára mögött álló eladó, az nyilván, eladó. Nekem expediáló…. Tovább »

Hogyan rövidítsünk le egy nyaralást ?

Röviden és egyszerűen. Semmiképpen se hagyjuk otthon a kutyánkat. Bővebben. Ha már elvittük, gondoskodjunk a szórakoztatásáról, legalább olyan szinten, mint itthon.  A mi esetünkben ez azt jelenti, hogy mindenhova közösen megyünk – dupla személyzettel- , és megvan a napi tücsközés, bogarászás, naponta, minimum két-három alkalommal. Akkor, egy hétre utaztunk Ausztriába. Számomra mindig elképesztő, hogy nem… Tovább »

Szerelemben, háborúban…

Nézzük a szerelem oldalát a dolognak. Adott egy kis törpe, aki minden szempontból ránk van utalva. Legyen bármilyen nehézség is aznap, ő biztosan kiköveteli a maga részét. Szigorú napirend szerint él, attól eltérni, nem igen lehet. Nagyon következetesen, mindig ugyanazokkal a jelzésekkel figyelmeztet, ha véletlenül csúszásban vagyunk. Vele együtt lenni, tényleg terrierterápia. A szó minden… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!