Terrierterápia, kockázatokkal és mellékhatásokkal...

” It’s so easy…”

Sosem felejtem el, – nyilván azért sem, mert a Vadász előszeretettel emlékeztet rá mind a mai napig- hogy milyen, szerinte ostoba, női kérdések foglalkoztattak mikor Spyke hozzánk került. Ott álltam, szemtől szemben a nagy Vadásszal, akiről mindössze annyit tudtam, amit Gazditól hallottam, pár nappal korábban. Úgy mint: ” jó ember, hatalmas kutyás tapasztalata van, nyilván… Tovább »

A Russell paradoxon…

A Russell paradoxon valóban létezik. B. Russell 1901-ben adott mattot a matematikának azzal, hogy feltette a nagy kérdést a halmazelmélet kapcsán. Ami  konyhanyelven, valahogy így szól: Az összes önmagát nem tartalmazó halmaz halmaza, tartalmazza -e önmagát? Nos, ha meg akartam volna viccelni a blogra váró Terierrterápiásokat, akkor  itt be is fejezhetném az írást, mert valójában… Tovább »

Hogyan ássunk el egy vaddisznót a hóba?

Mindig sejtettem, hogy a Vadásszal csak baj van. Ez a gyanúm nemrég újra bebizonyosodott. De ahhoz, hogy megértsük mi vezetett idáig, ugorjunk kicsit vissza az időben. Az, hogy én nem eszem húst, nem jelenti azt, hogy Gazdi és Spyke fűszálakat rágcsálnak naphosszat. Főzök nekik, mi több Spy-nak külön is. Igyekszem olyan húst beszerezni, ami bizonyítottan… Tovább »

Poloskaland…

Beköszöntöttek a hideg éjszakák. Ennek van pozitív, és kevésbé örömteli oldala is. Az például nagyszerű, hogy ismét együtt durmolunk Spy-al, aki immár a takaróm alól látja el a házi őrizetet, előre láthatóan, úgy nyárig. Negatívum, egyértelműen a poloskák.  A szokásos esti rutin szerint zajlott nálunk az élet, aznap is. Vacsora után, megvolt a közös játék,… Tovább »

Babanapló…

Amikor találkozom valakivel, aki nem tudja, hogy van egy kutyás életem is, általában mindig ugyanazt a kérdést teszi fel. Miért írom ezt a blogot? Mi a célom vele? Persze elmagyarázom, századszor is, türelmesen. De sokszor látom, hogy vagy nem értik, vagy nem hiszik el. Igen, tudom, hogy furcsa, de sem pénzt, sem hírnevet, sem like-okat… Tovább »

Kilenc…

Kilenc évvel ezelőtt, azt hittem boldog vagyok. Miért is ne lettem volna az, mikor hosszú évek költözködései után, végre révbe értünk. Megtaláltuk az otthonunkat, amit mindig is kerestünk. A lakásunk, kíváncsi tekintetektől elzárt hely, a természet közelében. Csak egy kis tetőtéri lakás, de nekünk a mindenünk. Minimális szomszéddal, pontosan 2 db emberrel, bár néha nekem… Tovább »

Csapatmunka…

Pár hete, még a nagy viharok, és mostani kánikula előtt történt. Az iskola még javában tartott, a nyaralók még nem vették birtokba a tóparti, kis füves területet. Csak a parti büfések dolgoztak, néhány kiránduló volt, és pár horgász. Ideális volt a hely és az idő is, hogy Spy ússzon néhány hosszt.   A feladatokat, mint… Tovább »

Szobabicikli, mankó, labda, gyógyító kutya. Rokkanték…

Avagy, mikor jár és hogyan igényelhetek rokkant igazolványt a kocsiba? Egy sportsérüléssel kezdődött minden. Gazdi, egy rossz mozdulat után, labrumszakadást szenvedett. / Magyarul, a csípőízületben található porcgyűrű leszakadt./ Tervezett műtéten esett át, és éppen 8! hetes rehabilitációját tölti. Már vágjuk a centit, és túl vagyunk az első két héten. 😀 Mit is jelentett ez a… Tovább »

Egy Mami, hajnaltájt…

A cím, ezúttal némi magyarázatra szorul. Miért pont hajnaltájt? Azért, mert mostanában fedeztem fel ezt a rádióműsort, reggel 5 és 6 között a Kossuth rádión. Nem, nem őrültem meg, és nem kelek korán azért, hogy rádiózzak. Remélem, még az az idő is nagyon távol van, amikor majd a TV-vel beszélgetek, vagy vitatkozom a Híradóval. 🙂… Tovább »

Városi bébibumm… Vol.1.

Vasárnap történt. Éppen, Gyereknapon. 😀  Tipikus meleg hétvégi nap volt. Ilyenkor, elég korlátozottak a kirándulási lehetőségek, hacsak nem kedveli valaki a tömegtől nyüzsgő helyeket. Nos, mondanom sem kell, én nem kedvelem. Olyan nagy ívben kerülöm a bevásárló központokat, hogy lassan szinte már jubilálok, mert emlékezetem szerint az utóbbi 6-7 évben egybe sem tettem be a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!